.

´.

15 sep. 2009

Socialisering....

Hemma hos Fanny och Simson

agagagagagagagagagagagagagagagagagagagagaga
Tänkeriet......

Socialiseringen ska man ju börja med så fort man kan, så att valpen innan den kommer upp i spökåldern har fått prova på alla möjliga miljöer situationer människor(barn) osv...

Vi har nu börjat och jag tycker det är så skoj att ha så många i min närhet med hundar som är perfekta att träna den lilla valpen på. Både stora som små raser.

Sen är det ju trevligt för Matte med att kunna sitta och prata under tiden hundarna umgås, så att man inte hela tiden känner att man måste ha koll, utan låter hundarna vara just hundar med de beteenden som ingår.

Vissa hundägare har problem att bara låta hunden vara hund utan vill korrigera i tid och otid. När jag häromdagen pratade med en hundägare berättade hon för mig om ett tips hon fått, att om man själv känner sig osäker för man automatiskt över det på hunden och hon hade testat att verka oberörd i en situation då hon igentligen tyckte att hennes lilla hund skulle nog vara rädd för den STORA STORA hunden och när hon slutade tänka så så blev hennes och den stora hundägarens hund, de bästa busvänner......

Man får aldrig för många tips, utan de tips man får använder man ibland och andra struntar man i. Det bestämmer man ju själv, vad som passar bäst för just Mig!!

Hundar har olika tider i livet när olika saker är som mest viktiga. Är så skoj i början när man kan påverka allt mycket lättare, då valpen inte har rädslor och testar sig fram och bara finns!! När de sen är vuxna har de sin charm i sig med sin trygghet och säkerhet i vad de tidigare har varit med om. Samt vissa regler som förhoppningsvis har förvaltats av ägaren som gör att hunden kan känna sig trygg.

Träning kan man oxå mycket tidigt börja med och då är det såklart den träning man tänkt för sin hund, som är den viktiga. Om det sen är lydnad,agillity,spårträning eller bara vadags hyfs är upp till hundägaren, som ska leva med sin hund i upp till förhoppnings vis så många som 15 år!!

llolololololololololololololololololololo
Efter semester och sommarlov, så var vi äntligen hemma hos Fanny och Simson igen och Sophia kom ihåg sin kompis. Tänk hon riktgig var ivrig och ville in till sin stora, stora kompis
. Olivia gjorde som stora syrran och har nu oxå blivit en av snälla simson kompisar. Pussar i mängder till tålmodige Simson!!
Sen en rundvandring i trädgården. Lady går sin egen väg och har tröttnat på alla lekar förutom enstaka ryck med utvalda hundkompisar...
Simson luktar igenom sin nye vän Olivia eller Cloetta, mums!!!
Hej, nu busar vi tycker Choklad puddingen....
Kom igen Simson så busar vi säger den totalt orädda Olivia eller Cloetta, smask....
Tjoho, de har en hund bassäng!!!Sophia älskar vatten...Oliva undersöker och smakar...
Upp och ett varv runt ner i bassängen igen, kom igen ...........
Nu ska vi busa, Simson på GGGG....Olivia är oxå med på noterna...
Smaskigt fika till Mattarna...i det härliga September vädret...
Simson spanar på den galna springande Sophia...
Kom igen nu busar vi igen...
Simson somnar och tjejerna tar ett varv eller två...tre....

Tack för all den goda fikan och trevligt sällskap Fanny!!!

Som ni förstår ligger alla utspridda i lägenheten och sover nu.....

Finns fler bilder i Pix Boxen: http://www.pixbox.se/alb_show_id1126765_page0.html

Inga kommentarer: