.

´.

22 nov. 2009

VIKTER igen...

Den 9 Oktober vägde hundarna så här..
Lady väger 14,2kgSophia väger 11,2 kgOlivia väger 7,0kg

Efter det gick Lady upp en hel massa till nästan 15kg pga mitt slarv med maten. Nu verkar det som att hon håller på att gå ner igen. Det oxå för att jag blivit hårdare mot henne.
Hon får nu 1rågad dl torrfoder, morgon och kväll. Hon har altså gått ner ca 0,8kg vilket är bra.till 14,2 igen och ska gå ner 1 kg till!!!

Sophia gått upp och ner lite igen, men jag har börjat ge 2 gånger om dagen 2dl torrfoder på morgonen och 1dl torrt+1färskfoderburgare på kvällen. Sophias vikt i dag är 11,4kg. Hon har altså gått upp 0,2kg på en månad... Tror hon gått ner något sen jag sänkt maten, ska ge henne lite mer torrfoder.. tror hon vägde ca 11,8kg ett tag...

Olivia är den som bara ökar och ökar hon väger nu 10,1 kg, men jag har minskat hennes mat till 2 gånger om dagen 2 dl på morgon och en färskfoder burgare plus 1 dl torrfoder på kvällen.. Hon har altså gått upp 3kg på en månad, hmmmm ska se vart detta tar vägen eller om det stabiliserar sig nu när jag sänkt maten!!!!

Men tänk så olika det är från individ till individ, den ena går upp den andra ner på samma mängd foder. Man kan aldrig följa fodertabellerna till punkt och pricka, för det är så många saker man måste ta hänsyn till. Ämnesomsättningen, fysiska aktiviteten och personligheten. tex Sophia har myror i benen nästan jämnt meda Olivia är mera lugn... Och lite åldern oxå, Lady är galen i mat för jämnan och skulle kunna äta ihjäl sig om ingen höll uppsyn över hennes foderintag, hahahaha!!!

2 kommentarer:

Fanny på North Bend sa...

Vikt hit eller dit,spelar ingen roll för Cloette är så underbart gullig, som en näpen chokladbjörn!
Sophia är så vacker att man blir helt betagen.
Den ädla Ladymamman har all anledning att vara stolt över sina avkommor! ( instämmer förresten med Bessie W. ang lady o ladies hi hi hi!)
Läste om en tjej som kollar på olika raser och tyckte cockern verkar bra för uppfödarna verkar seriösa men se upp för de som ser sin tik som valpfabrik. Väcker en tankeställare.

Näckrosdammens kennel,Petra Qvant sa...

Håller fullständigt med dig. Man ska vara rädd om sina tikar, de ska hålla länge!!